mandag, august 27, 2007

Folket har talt...

Søndag for ei veke sidan var det folkerøysting her i Thailand. Sidan militærkuppet i fjor haust har ein venta med spenning på stega vidare fram til gjeninnføring av demokrati her i landet.

Ny grunnlov og val til parlamentet i desember er viktige i så måte. På sjølve valdagen gjekk det roleg for seg, men ein del klager om valfusk, kjøp av røyster etc har vorte rapportert av obeservatørar. På biletet til høgre ser de ein 78-år gammal mann arrestert fordi han, i frustrasjon, reiv røysteseddelen i to pga totalt forvirrande opplysningar. Slik kan det gå.

Om ikkje anna kan me kalla valresultatet for interessant; rett i underkant av 60% av folket røysta for forslaget til ny grunnlov. Særleg i Nord-aust og Nord-Thailand var motstanden stor. Dette er område der ein framleis finn mange Thaksin-tilhengjarar og det kan nok forklara noko av dei mange nei-røystene. Men, som ein aktiv motstandar sa til pressa; Mange, mange av oss røysta nei rett og slett fordi me er imot militærstyret.

Spanande tider framover, altså. Me nyttar ofte lange taxi-turar (trafikken i Bangkok er verre enn nokon gong) til å høyra siste nytt om kva som skjer. Taxi-sjåførane er oppdatert på det aller meste.

Foreslått valdag til nytt parlament er 23.desember, men den dagan er me vonaleg opptekne med andre ting og har tusla ned på fødeavdelingen...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende tider i Thailand fremover! Høres ikke fristende ut med verre trafikk enn noen gang...hjelper litt å høre om det når lengselen tar tak;)Kjekt å få rapport fra gamlelandet!!!

klem fra Cathrine

Anonym sa...

Kjekt for oss og å høre kordan et står til i Thailand sidan det blir vårt neste hjemland. Her er vi i gang med papirmølla for å få reisepapirer på plass.

Anonym sa...

I inclination not acquiesce in on it. I think warm-hearted post. Expressly the appellation attracted me to review the sound story.

Anonym sa...

Genial brief and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.