tirsdag, januar 02, 2007

2.januar i Bangkok


På ny er Thailand på nyheitene verda over, heller ikkje denne gongen er det god reklame for landet. 10 bomber eksplodert i Bangkok på nyårsafta sender ikkje gode signal inn i eit nytt år.

Me var på nyårsfest saman med fam Johannessen og fam Vidnes her i Santikham, og merka såleis lite til dramaet nede i sentrum. Det prega oss likevel, og mange tankar og bøner gjekk til dei som vart ramma.

No melder avisene her at regjeringa skuldar Thaksin-tilhengjarar for bombene, og at dette er motangrepet som ikkje kom i dagane etter kuppet i haust. Thaksin, som er i eksil i Kina, har avvist dette. Kva som er heile sanninga veit me ikkje, men det kan vera fare for fleire bombeangrep og ambassaden bed oss unngå store folkemengder.

I dag tok me ein tur til Central Bangna (vårt næraste kjøpesenter). Der vart bilen bombesjekka både utanpå og inni, og veska mi (full av kluter og bleier...) vart undersøkt ved inngongen. Me syntes alle desse prosedyrene var litt vel i overkant, heilt til me fekk høyra at eit anna kjøpesenter, litt nord for oss, vart bombetruga i dag tidleg.

Aftenbøna til Signe og Jenny fekk ei sterkare tyding for oss foreldre no i kveld:
Kjære Gud Fader i himmelens slott! Takk for i dag eg har hatt det så godt. Send dine englar å passa på, alle dei store og alle dei små. Så kan eg sova så trygt og godt. Kjære Gud Fader i himmelens slott.

Me bed om rolege dagar for Thailand i 2007!

Ingen kommentarer: