onsdag, januar 17, 2007

Mae Nam Chao Praya - Kongenes elv


Chao Praya er den store elva som går gjennom heile sentral Thailand. Frå nord til sør i 372 km renn elva gjennom heile 10 byar, inkludert hovudstaden Bangkok. Mae nam Chao Praya er framleis ein viktig transportveg, både for varer og menneske. Her i Bangkok gjev elva eit annleis bilete av storbyen; Med alle sine ferjer, "long-tail"-båtar, taxi-båtar, lekter-skip og små påhengsbåtar minnar Chao Praya om ei travel handlegate. Bilete til venstre syner eit rolegare elve-liv frå byen Nakhon Sawan, nord for Bangkok.

Me hadde ikkje vore mange dagane i Thailand før vår misjonærkollega Anne tok oss med på båttur på elva. For oss vestlendingar hadde jo det aller beste vore ein tur på sjøen, i skikkeleg saltvatn, men me er takksame for det me har: Ei svær og ikkje blå, men brun, elv med masse båtrafikk og menneske. Ein sighteeing på side-elevene er nesten som i Venezia, berre mykje billigare og inkludert slangesafari...

Under fagdagane til NMS-misjonærane i haust var me på "luksus-cruise" nedover elva. God mat, gode kollegar og eit fantastisk skue frå båtdekket gjorde dette til ein flott kveld.

Ein tur på Kongenes elv er eit "must" for alle Bangkok-fararar! Rundt elva ligg historien til byen. Her lever folk i hus ein knapt kan fatta heng saman, her er tempel i haugevis med gull og glitter, og her finn ein dei flottaste hotell, av nyare dato, som brøyter seg fram og fortel si historie om utviklinga i Thailand.

Etter nokre timar i båt (og tempelbesøk) bør det leggjast inn ein kaffe-stopp m/kake på "elve-verandaen" på Hotel Orientel (eit av verdas (?) finaste hotell). Ein perfekt dag for sjølv den mest kresne turist.

1 kommentar:

ane marie sa...

Heisann! Nå kommer jeg snart til Thailand! Satser på at vi treffes i løpet av de nesten 8 ukene jeg skal være der;) Har dere sett vår nye Thailand-blogg da?? www.thaitutta.blogspot.com :)

God helg!