torsdag, september 20, 2007

Nytt frå Lovsongsheimen

Det siste året har det vore ein del utskiftningar av lærarar på Lovsongsheimen, 2 stk har slutta etter litt samarbeidsproblem med andre lærarar. I sommar vart det tilsett 2 nye, godt kvalifiserte, lærarer. Ei av dei kjem frå ein flott jobb med god betaling, men ville altså heller arbeida med ungane i slummen for halve lønna! Dei er begge ivrige i jobben og syner omsorg og kjærleik til borna. Dei har òg vorte godt mottekne av dei andre lærarane. Dette er verkeleg eit bønesvar.

På ettermidagsaktivitetane skjer det òg mykje spanande. Kollega Anne er forsatt ute i morsspermisjon, men med ”eitt-åringer” og voluntørar har vi klart å holde senteret ope, ja til og med utvida til aktivitetstilbod 4 ettermidager i veka! Me har nok merka at det vart litt mindre born på senteret etter at Anne byrja i permisjon, men det har sakte, men sikkert tatt seg opp att til ”gamle høgder”, så no er det full fart og trøkk på ettermidagane att! Det er jo det me vil ha!

Alle voluntørane / frivillige som har våre innom lovsangshjemmet det siste året fortjener ein liten plass på bloggen vår. Dei er ungdommar frå Noreg som vil bruka av si tid og sine ressursar på lovsongsheimen. Det siste året har det vore heile 6 stk innom . Kor lenge dei har vore har variert frå 2 månadar opp til eit heilt år. Dette er ungdommer som betaler reise og opphald sjølve og arbeider gratis på lovsongsheimen. Desse gjer at me kan gje eit meir variert tilbod på ettermidagsaktivitetane.
I skrivande stund har me 3 voluntørar og ein "eitt-åring" som gjer ein fantastisk jobb på senteret. Særleg er Anne Brit stolt av søskenbarnet sitt, Bente Kristin, som har tatt permisjon frå jobben heime for å arbeida gratis i slummen.

Bilete over syner den flotte gjengen som no er kome med i NMS-Thailand-fellesskapet. Kjekt å ha dykk her!!!

1 kommentar:

Linni på nye eventyr:) sa...

NEimen så koseligt då=)dere har helt rett, me er en goe gjeng..hehe. Å så gler me oss til en helaften med dere på Lørdag.Blir nok kjekt:)