tirsdag, april 20, 2010

Happy Songkran!

Det er sommar og varmt i Thailand! Me har feira thai-nyttår, i år som i fjor, i Hua Hin. Deilig med ferie og sjanse til å reise ut av varme, klamme og politisk spente Bangkok.

Siste dag før skuleferien var det både songkran-markering og påskepynting på skulane. Eg melde meg til mamma-teneste på skulen til Signe, og fortalte om kvifor me feirer påske (som ikkje er fordi Jesus vart fødd). Etterpå var det påskehare, påskepynt og muffins.

På skulen til Jenny og Gabriel starta dagen med høgtidsam sermoni for lærarane. I songkran-høgtida er vatn sentralt, noko som jo passar bra i varmen! Ein velsignar forfedrene (i tempelet), foreldre/besteforeldre ved å dynke dei litt med vatn.

Elles er jo denne skikken overført til vill leik og vannkrig i gatene overalt i nyårsdagane (13. - 15. april). Men, altså denne fredagen fekk skuleungane velsigne lærarane sine ved å gi dei litt vatn på hendene. Gabriel tok oppgåva veldig alvorleg.

I Hua Hin arrangerte kjøpesenteret utekonsert og skum/såpe-party. Våre tre heiv seg inn i såpeskummet og nytta høvet til å leike seg klissblaute.


Me har no hatt fleire veker saman med tante, onkel, Kristin og Elin. Gode dagar for oss.

Ser ut til at det vert enno nokre dagar til avskjeden sidan dei framleis er stranda i Bangkok på 5.dagen. Takk til moder jord og ein uregjerleg vulkan!

Ingen kommentarer: