fredag, januar 04, 2008

Jula er enno ikkje over...

Før jula er heilt over, og juetreet pakka vekk for i år, må me få med ein blogg om årets store fest i slummen: Lovsanghjemmet sin julefest, 19.desember.


Det har vore fast tradisjon i fleire år at Lovsangshjemmet markerer julehøgtida med ein fest for store og små i nærleiken. Ein ynskjer å gje alle eit innblikk i julebodskapen og la stolte foreldre/besteforeldre få sjå kva ungane deira har lært gjennom året på HoP.

På programmet var det dans-, fiolin-, og sangframføring, i tillegg til at dekorasjonane ute var laga av ungane, ein utandørs kunstutstilling m.a.o. Biskopen var òg med på festen og hadde andakt om kvifor me feirer jul.


Det var gjengen som arbeider på ettermiddagsaktivitetane som hadde ansvaret for arrangementet, og det vart mange planeggjingsmøte og innkjøpsrundar i dagane før.


I alt vart det kjøpt inn gåver til over 250 born i ulike aldrar, 60 sekkar ris måtte skaffast til utdeling til den eldre generasjon, eit passe stort lyd og lysanlegg skulle på plass, og eit variert underhaldningsprogram måtte øvast inn.


Til venstre ser de ei glad lita jente som hadde pynta seg til julefesten, og bilete til høgre syner ei glad bestemor som skal heim med julegåva si; Ein sekk med ris.
Ingen fest utan god mat! Damene i nabolaget tok utfordringa og stod med grytene frå tidleg morgon av. Litt av ein jobb når over 400 menneske skal mettast! Mogleg at kjøkkenet ikkje hadde vorte godkjent av mattilsynet heime i Noreg, men det var ingenting å seie på maten. Den var kjempegod og akkurat slik en festmat skal vera!

Her er matkøen:

Utpå kvelden rusla alle heim, med pakke under armen og godt nøgde med festen. Oppryddinga vart gjort i rekordfart, alle var med og tok sin del. Ingen sak å arrangera fest for så takksame festdeltakarar!


Eg er takksam for å få vera ein del av teamet på Lovsangshjemmet, og å få arbeida med flotte born og unge i Klong Tøy-slummen!


Arne.

2 kommentarer:

Solveig Meling Johannessen sa...

Hei!
Gratulerer med Gabriel. Håper alt står bra til!
Flott stykke om julefesten, og ekstra kjekt å se alle fiolinelevene mine på et av bildene.

Linni på nye eventyr:) sa...

Så bra blogg om festen Arne:)
DU jore en kjempe innsats der, dæ ska du ha for!! Men allti godt når addle æ mæ å hjelpe te... Må bare få låv te å sei: savne Bigboy!!
snakkes