lørdag, januar 19, 2008

Thailand i raudt, kvitt og blått

Historia til Thailand fortel om store og sterke riker med mektige kongar som regjerte over store område. I motsetnad til alle sine næraste naboland (Burma, Laos, Kambodjsa og Malaysia) har Thailand aldri vore styrt av ei europeisk kolonimakt. Men, Thailand er ikkje ei land med ein einsarta kultur, landet er stort og famnar om mange ulike kulturar, språk og historie. Å byggja nasjon er ein prosess som aldri tek slutt, og i eit land med mange ulike folkegrupper er det ei ekstra utfordring. Flagget som vaier overalt her i Bangkok, kongehuset, flotte paradar på festdagar og nasjonalsangen som vert spela på radioen 2 gonger til dagen er viktige symbol i nasjonsbygginga.


I Thailand er nasjonalkjensla sterkt knytta opp mot buddhismen og monarkiet, og flagget symboliserer dei tre einingane nasjonen (raudt), buddhismen (kvitt) og monarkiet (blått). Nokon som veit kva fargane symboliserer i vårt norske flagg?? Iallefall, ein tøyser ikkje med flagg, verken her eller i Noreg. På St.Andrews har dei flaggheising kvar dag presis kl 08.00, og kven som får æra av å heise flagget går på rundgang blant elevane. Fredag var turen kome til Signe, og ho stilte stolt og spent på skulen ekstra tidleg (med pappa og kamera på slep). Sidan klassekameraten, som skulle vera med var for seint ute, fekk lillesøster Jenny steppa inn. Stas!


Kongen har erklært landesorg i 100 dagar her i Thailand, grunna dødsfallet av prinsesse Galyani, kongens eldre søster, og ein flaggar difor på halv stang. Det la ingen dempar på entusiasmen til våre to jenter.



1 kommentar:

Anonym sa...

Hopp å sprett fra ONNAI:)

Nå he me nettopp sett EM kamp..For å sei det sånn me kom ikke t semifinalen.OFF A MEG..men uansitt..Me sakne dokke, å me tenke på dokke...
håper dere får ei flotte helg, så er det jo ikke så lenge t me treffest ijen..trallalalal

Forsett me bloggen Big boy og Anne Brit:)