tirsdag, mars 25, 2008

Påske i Thailand

Sjølv etter snart 5 år i Thailand er det lett at påsken "forsvinn" litt, der den kjem etter kinesisk nyttår og før thai-nyttår. Det er lite gule kyllingar og påskeegg å finna i butikkane og me er garantert ei snøfri feiring! Mars, april og mai er sommar og gradestokken kryp oppover mot 40.
Me siterer frå mail sendt frå representanten vår her i Thailand:
Det er varmt ute for tiden, så om noen har tenkt seg ut på tur så husk at ”det er aldri for sent å snu” ….og heller holde seg inne med air-condition på fullt, en god påskekrim, appelsiner og ”Kit Kat” (som likner nesten på ”Kvikk Lunsj”, bare ikke like godt). Ha en god påske!
Me har gjort som sjefen sa, og ikkje vore ute på dei lange turane, heller kost oss på "hytta" i Hua Hin, og i staden for dårleg amerikansk sjokolade fekk me ekte norsk snop å fylla i påseke-egga, jippi!!

Ein liten billedkavalkade over vår påske 2008:
Skjærtorsdags-gudsteneste på LST (Luther Seminar in Thailand, tidl LITE) med fotvasking. Alle fekk prøva seg; etter at føtene var reine måtte ein ned på golvet og vaska neste fot i rekka. Det var stille i den store kyrkja og me fekk god tid til litt "påskemeditasjon" for det var mange føter som ville vaskast denne torsdagen. Ei fin innleiing til påskehøgtida.

Langfredag: Me kortar ventetida på påskesnopet med egge-maling. Her i Thailand er egga brune (brune høner???) og tåler litt hardhendt behandling. Då gjer det ingenting at Jenny sitt egg datt i golvet i pynte-påsketre-iveren...
Påskeafta: Påsekeegg!!!! Med masse snop!!!! Heile to påskeegg vart det på jentene i år! Tusen takk til bestemor og bestefar for eventyrsjokolade (prinsessesjokolade var knallkjekt!) og stor takk til familien Vidnes for kjempe-pakke til store og små NMS'arar her i Bangkok!

1.påskedag: Internasjonal gudsteneste på Hilton hotell i Hua Hin. Godt å skjøne absolutt alt som vert sagt.
På ettermiddagen fekk med gjester, koseleg Kjersti og Hilde! Me fann fram påskeserviettane og gul mango (ikkje akkurat som appelsin i skiløypa, men smakar like godt!).
2. påskedag: Kvardagen har byrja, men me tviheld litt på høgtida og inviterte Hald-teamet ++ innom på middag og medbragt brownies-kake. Toro-posar og Hald-team er ein fantastisk kombinasjon! Lise, Miriam, Hege og Karin - de er flotte jenter! De er høgt beundra av Signe og Jenny!

1 kommentar:

Hilde i Thailand sa...

Overstått påske!
Så ble det jammen hyttetur i år og! Store kontraster her i landet...først stranda, så hytta deres. Takk for invitasjonen, og for at dere er så gjestfrie - godt å ha dere i Bangkok!